Behandelingsstrategieen bij jonge patienten met diabetes mellitus

Vrijwel alle jonge patiënten met diabetes mellitus zijn afhankelijk van insuline-injecties. Insuline-afhankelijke diabetes mellitus kent bijzonder ingrijpende gevolgen. Na gemiddeld twintig jaar behandeling kunnen ernstige chronische complicaties optreden, waarbij op den duur vrijwel geen enkel orgaan wordt gespaard. Inmiddels wordt op diverse wijzen getracht het tij te keren. De teambehandeling zoals die de afgelopen twintig jaar in een aantal centra is ontwikkeld, heeft een schat aan ervaring opgeleverd.

Het boek “Behandelingsstrategieen bij jonge patienten met diabetes mellitus” brengt die in praktische termen over en bespreekt uitgebreid de diverse vormen van behandeling en begeleiding van kinderen en tieners met diabetes mellitus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.