Nintendo helpt diabetici een handje

Diabetici in de Verenigde Staten kunnen binnenkort wellicht gebruik maken van hun Gamecube om medische gegevens door te geven aan hun arts. Harold Goldberg, een doctor aan de universiteit van Washington, is namelijk bezig met een technologie die het leven van chronisch zieke mensen makkelijker moet maken.

Patiënten zouden met een speciaal programma recente medische data over hun situatie door kunnen sturen naar hun arts. Deze informatie zou dan voortkomen uit een vragenlijst die digitaal aan de patiënt wordt voorgelegd. Ondermeer Nintendo heeft toegezegd mee te willen werken aan dit project.
[Gametoday]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.