Diabeter bewegen: sportief project voor diabetici

Diabetici kunnen tot en met juni 2006 onder begeleiding gaan sporten. Diabetici krijgen onder de noemer ‘Diabeter bewegen‘ een persoonlijk beweegprogramma aangeboden, waarbij ze twee keer per week sporten. Doel van het project ‘Diabeter bewegen’ is niet-actieve diabetici blijvend aan het sporten te krijgen.

Gezondheidscentrum Stadspolders nam het initiatief om deze patiënten aan het sporten te krijgen. Het Gezondheidscentrum benaderde 140 diabetici. Bureau Sportstimulering heeft een sportstimuleringsplan opgezet en traint momenteel 12 diabetici in samenwerking met fysiotherapie Balanz.

Iedere deelnemer krijgt een persoonlijk beweegprogramma. De diabetici sporten twee keer per week: één keer per week fysiofitness en een keer sport- en spel in de gymzaal. Iedere laatste week van de maand organiseert Bureau Sportstimulering een excursie naar een sportvereniging. Ook krijgen de deelnemers maandelijks voorlichting van o.a. een diëtiste en een fysiotherapeut.
[Nationaal Gezondheidsplan]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.