Claims over diabetes op kaneelcapsules verboden

Op kaneelcapsules horen geen beweringen thuis die suggereren dat kaneel een heilzame werking heeft bij diabetes. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft maandag gewaarschuwd dat zij zal optreden als die er wel op staan.

Volgens de VWA zijn er steeds vaker kaneelcapsules te koop, waarop bijvoorbeeld staat dat kaneel een positieve invloed heeft op de bloedsuikerspiegel, of geschikt is in een dieet voor diabetici. Dat mag niet, aldus de VWA. Dat zijn medische claims en die mogen niet gebruikt worden voor levensmiddelen of voedingssupplementen. Ook in advertenties voor die producten zijn dat soort beweringen niet toegestaan.
[ANP]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.