Ouderdomsdiabetes bijna niet behandeld

Bijna 70 procent van de patiënten met diabetes type II in ons land wordt niet of onvoldoende behandeld. Dit betekent dat maar liefst 420.000 Nederlanders die lijden aan deze vorm van suikerziekte niet de medicijnen krijgen waar ze recht op hebben, zo blijkt uit een onderzoek van Vektis, het informatiecentrum voor de zorgverzekeringsbranche. „Dit zijn schokkende cijfers”, zo meent de onderzoeker van Vektis.

In ons land hebben op dit moment ruim 600.000 mensen diabetes type II, oftewel ouderdomsdiabetes. Volgens het Diabetes Fonds neemt dit aantal epidemische vormen aan en stijgt het binnen drie jaar tot maar liefst één miljoen. Uit verschillende studies blijkt al een tijdje dat de huidige richtlijn omtrent medicatie voor deze patiënten erg verouderd is.

De nieuwste cijfers van Vektis laten zien dat maar liefst 53 procent van de diabetici helemaal geen cholesterolverlagers krijgen voorgeschreven. Zo’n 35 procent krijgt een te lage dosis.
[Telegraaf]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.