Kaneel goed bij diabetes

Kaneel is niet alleen heilzaam voor kwalen als diarree en artritis, maar ook voor diabetes van het type 2, zo blijkt uit een Maleisische studie. Kaneel is al langer gekend om zijn helende invloed op diarree, artritis, zweren en allergieën, maar nu blijkt het kruid ook doeltreffend te zijn in de strijd tegen diabetes van type 2, dat volwassenen treft. Uit het onderzoek van een Maleisische universiteit, dat drie jaar in beslag nam, blijkt namelijk dat “kaneel dezelfde werking als insuline heeft”, aldus Mohammad Roji, een van de onderzoekers, aan een Maleisische krant.

Insuline is het hormoon dat het glucosegehalte in het bloed doet dalen en waar diabetespatiënten te weinig van hebben. De universiteit gaat nu verder onderzoek doen om te zien of kaneel daadwerkelijk ingezet kan worden in de strijd tegen diabetes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.