Diabetes groot probleem in New York

Diabetes en de tol die de ziekte eist, begint zich in de Amerikaanse stad New York stilaan tot een crisis te ontpoppen. Dat heeft de krant New York Times (NYT) vandaag bericht. Naar schatting 800.000 volwassen Newyorkers lijden aan diabetes, wat meer is dan één op acht. Gezondheidsambtenaren van de metropool bestempelen het probleem bona fide als epidemisch. Komt daarbij dat de stad, wellicht meer dan andere, alle ingrediënten omvat voor een aanhoudende epidemie, aldus de krant.

In New York is diabetes de enige serieuze ziekte die oprukt, zowel in aantal nieuwe gevallen als het aantal dodelijke slachtoffers die zij maakt, weet de NYT. En de aandoening neemt snel in omvang toe.

Drie keer hoger percentage
Het percentage diabetici in de metropool ligt drie keer hoger dan het landelijke. Nieuwe gevallen zijn dubbel zo snel aan het licht gekomen dan op nationaal niveau. Bijna een derde van de volwassenen die er wellicht onder lijdt, is daarvan niet op de hoogte.

Gezondheidsfunctionarissen zijn niet alleen gealarmeerd over de huidige toestand, maar ook over wat de toekomst zal brengen, aldus de NYT. Suikerziekte is immers ook niet te genezen. De ziekte is progressief en dikwijls fataal. De medische complicaties kunnen elk belangrijk orgaan aantasten.
[HLN]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.