Diabetici hebben meer risico op darmkanker

Uit onderzoek blijkt dat diabetici meer kans hebben op darmkanker dan personen zonder diabetes. Onderzoekers hebben de resultaten van 6 jaar “National Health Interview Survey” geanalyseerd en kwamen daarna tot deze conclusie. Ze schatten dat diabetici 59% meer kans hebben op de ernstige ziekte. Andere belangrijke factoren zijn leeftijd (+50 jaar) en natuurlijk roken.

De resultaten van het onderzoek zijn bekend gemaakt op het Annual Scientific Meeting of the American College of Gastroenterology in Honolulu.

“We thought that diabetics would be at increased risk of colon cancer because receptors for insulin are present on (colon tissue),” co-investigator Dr. Donald Garrow told Reuters Health. “So if you have high levels of insulin, as diabetics often do for years, that attack on the colonic mucosa can lead to changes that can become colon cancer.”

Cell culture studies have also suggested that high blood sugar, which characterizes diabetes, is also a promoter of colon cancer growth, he added.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.