Campagne Kijk op Diabetes start met symposium

Op 6 april 2006 gaat de voorlichtingscampagne ‘Kijk op Diabetes’ van start met een groot symposium. Dit symposium is bedoeld voor huisartsen, diabetesverpleegkundigen, GGD-en, sportraden en sportambtenaren, thuiszorgorganisaties, apothekers, diëtisten, fysiotherapeuten, (allochtone) zorgconsulenten en andere partijen die betrokken zijn bij de campagne. De inschrijving gaat in januari van start.

Het symposium is gratis maar de toegang is beperkt. Professionals die op de hoogte willen blijven van de campagne en de inschrijfmogelijkheden voor het symposium, kunnen zich aanmelden voor de elektronische nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar info@kijkopdiabetes.nl. Op deze wijze kunnen zij ook een samenvatting aanvragen van het plan van aanpak van de campagne. Vanaf begin 2006 is op de campagnewebsite www.kijkopdiabetes.nl actuele informatie over de campagne te vinden.

‘Onbekende diabetes’
De campagne richt zich met name op de versnelde opsporing van mensen met nog ‘onbekende diabetes’ en op mensen die een verhoogd risico hebben om binnen afzienbare tijd diabetes type 2 te krijgen. Dat zijn vooral mensen met overgewicht in de leeftijd van 45-70 jaar. Speciale aandacht gaat uit naar allochtonen (Turken, Marokkanen en Hindoestanen) en mensen met een lage sociaal-economische status.

Risicotest
De campagne attendeert de genoemde groepen via een mix van landelijke en lokale activiteiten op hun mogelijke risico op type 2 diabetes. Daarnaast worden mensen gestimuleerd het eigen risico te checken door middel van de diabetes-risicotest. In geval van een verhoogd risico, wordt geadviseerd naar de huisarts te gaan.

Samenwerking
De campagne ‘Kijk op Diabetes’ is een campagne van de Nederlandse Diabetes Federatie in samenwerking met het Voedingscentrum, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ). De campagne wordt financieel mogelijk gemaakt door ZonMw.
[Persbericht Voedingscentrum]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.