Elektrische diabetes-buddy

Volgend jaar start er een project in Almere met een Health Buddy. De Health Buddy stelt vragen aan de patiënt over zijn/haar diabetes, bijv. de gemeten bloedsuikerspiegel. De patiënt kan de vragen beantwoorden en de praktijkondersteuner of de diabetesverpleegkundige ziet deze antwoorden later.

Het project duurt 6 maanden en er worden 110 mensen met diabetes voorzien van een Health Buddy. Het onderzoek moet uitwijzen of een Health Buddy een geschikte methode is om diabetespatiënten te ondersteunen.

De praktijkondersteuner of diabetesverpleegkundige krijgt ook automatisch een seintje als er iets mis kan gaan. Verder is het apparaat gericht op educatie. Zo kan de Health Buddy bijvoorbeeld het belang benadrukken van het controleren van de voeten op wondjes en zal het ook regelmatig vragen of de patiënt zijn voeten dagelijks inspecteert.
[Verpleegkundigenieuws]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.