Diabetes kost miljoenen

De forse groei van het aantal diabetespatiënten in Nederland begint aardig wat kosten met zich mee te brenegn. Op dit moment heeft 4 procent van al het geld dat wordt uitgegeven aan geneesmiddelen betrekking op suikerziekte, maar dat zal de komende jaren snel oplopen.

In de periode 1998 tot 2003 was er al sprake van een toename met 50 procent van de uitgaven: van 122 naar 183 miljoen euro. Zo’n 565.000 Nederlanders gebruiken medicijnen om de ziekte onder controle te houden. Volgens het College voor Zorgverzekeringen zijn dat volgend jaar 635.000 mensen en lopen de kosten voor geneesmiddelen dan op tot 220 miljoen euro.

[Telegraaf]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.